Vergelijk onze tarieven

Tarief vergelijken
Jij bepaalt wat je betaalt. Vergelijk nu je huidige tarief en stap gelijk over! Tarief vergelijken
MKB-afval
Chat

Klantenservice

Wij beantwoorden snel en vakkundig al jouw vragen

Hulp nodig?

Neem contact op via het onderstaande formulier. Op werkdagen krijg je direct antwoord.

Stuur een email

Postadres
MKB-afval.nl B.V.
Postbus 76
1850 AB Heiloo
info@mkb-afval.nl
Bezoekadres
Diamantweg 18
1812 RC Alkmaar
KVK nummer
34070461
BTW nummer
009015322 B01
NIWO gegevens
NH 519 76 4 VIHB

Veelgestelde vragen

Wat is MKB-afval.nl?

 • Over MKB-afval

  MKB-afval levert rolcontainers aan MKB-ondernemingen in heel Nederland. Ondernemers kunnen eenvoudig online prijzen vergelijken en een abonnement afsluiten. Onze rolcontainers worden al binnen twee werkdagen geleverd. Bij het samenstellen van je abonnement bepaal je zelf welke rolcontainer(s) je nodig hebt en hoe vaak deze geleegd moeten worden. Via je persoonlijke account kan je zelf je pdf-facturen bekijken, eventueel printen en betalen. Ook kan je hier je eigen afvalkalender terug vinden.

 • Waar in Nederland leveren en legen jullie rolcontainers?

  MKB-afval levert en leegt rolcontainers in heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden.

 • Is MKB-afval een erkende afvalinzamelaar?

  Ja, MKB-afval staat zoals elke erkende afvalinzamelaar vermeld op de VIHB-lijst. MKB-afval is onder het VIHB-nummer NH519764VIHB te vinden.

 • Don't speak any Dutch?

  Let us help you out. Our customer service is English speaking.

 • Ik heb nog geen orderbevestiging ontvangen op mijn e-mailadres, klopt dit?

  Wij versturen te allen tijden een bevestiging naar het door jou opgegeven e-mailadres. Echter wanneer je een hotmail, live of outlook adres hebt kan het zo zijn dat deze bevestiging als SPAM en de map "ongewenste e-mail" terecht komt.

Rolcontainers

 • Wat is allemaal ingegrepen bij een maand abonnement?

  Inbegrepen zijn: Binnen 2 dagen afleveren van de rolcontainer. Huur van de rolcontainer, milieutoeslagen, ledigingskosten door vuilniswagen en verwerkingskosten van het afval. Al onze bedragen zijn exclusief 21% BTW

  Bij ons geen extra (milieu) toeslagen. 

 • Hoe vaak wordt mijn rolcontainer geledigd?

  Tijdens het samenstellen van je abonnement kies je zelf je frequentie; 1 keer per week, 1 keer per 2 weken, 1 keer per 4 weken of 2 keer per week te laten ledigen.
  Deze ledigingsfrequentie kan je tussentijds (gratis) wijzigen.  

  U ontvangt van ons (gratis) een afvalkalender met de dagen waarop wij uw container komen legen. Indien je frequentie wijzigt ontvang je uiteraard een nieuwe kalender.     

 • Voor welke afvalsoorten kan ik een rolcontainer huren?

  Wij bieden rolcontainers aan voor de afvalsoorten restafval, papier/karton, (flessen) glas, organisch afval, PMD bedrijfsafval en/of  archiefvernietiging.

 • Welke afmetingen hebben de rolcontainers?

  De rolcontainers hebben de volgende afmetingen: 
  240 liter *)  : 57 x 60 x 107 cm (B x D x H) 
  360 liter *)  : 60 x 90 x 110 cm (B x D x H) 
  660 liter *)  : 120 x 75 x 120 cm (B x D x H) 
  1100 liter    : 120 x 105 x 130 cm (B x D x H) 


  *) TIP deze containers kunnen door een normale deuropening

 • Welke inhoudsmaten van rolcontainers bieden jullie aan?

  Onze rolcontainers zijn beschikbaar in de volgende vijf formaten:
  - 240 liter  *)
  - 360 liter  *)
  - 660 liter  *)
  - 1100 liter

  *) TIP deze containers kunnen door een normale deuropening


  Voor de afmetingen zie antwoord op vraag; Welke afmetingen ...

 • Je hebt een keer veel afval en wil de container een keer extra laten legen?

  Ja, dit is zeker mogelijk. Je kan dit zelf aangeven door in te loggen op ‘mijn MKB-afval’ of door contact op te nemen met de klantenservice 088 - 472 15 99. Let op! Hier zijn wel extra kosten aan verbonden

 • Zit er een slot op de rolcontainer?

  Nee, de rolcontainers worden zonder slot geleverd. Als je de rolcontainer van een slot wilt voorzien kan je zelf een slot aanschaffen en deze gebruiken. Let op! de rolcontainers dienen zonder slot aangeboden te worden op de ledigingsdag.

 • Hoe moet ik mijn rolcontainer aanbieden op de ledigingsdag?

  Op de ledigingsdag(en) van je rolcontainer dien je de container aan de openbare weg te plaatsen. Duidelijk zichtbaar en bereikbaar voor onze vuilniswagens. De container wordt tussen 07:00 en 18:00 geledigd. De lediging vindt uitsluitend plaats op werkdagen.

     

 • Hoe kan ik tarieven bekijken zonder meteen te bestellen.

  Je kan vrijblijvend tarieven bekijken door de button Bekijk tarieven en bestel Een vrijblijvende offerte aanvragen kan uiteraard ook. Dit kan tijdens kantooruren telefonisch op 088 - 472 15 99 of 24/7 via het contact formulier.

 • Hoe kan ik de prijs vergelijken met mijn huidige inzamelaar?

  Het meest eenvoudig is om je laatste factuur van je huidige inzamelaar erbij te pakken en vervolgens de "advies en vergelijk" button op de homepage te klikken.  

  Heb je een contract bij een andere afvalinzamelaar? Wij kunnen je helpen met het maken van een opzeggingsbrief. Neem hiervoor even contact op met onze klantenservice en wij helpen je verder.

 • Wat bedoelt MKB-afval met restafval en wat doen jullie hiermee?

  Restafval (de term 'bedrijfsafval' wordt ook vaak gebruikt) is het afval dat niet meer gescheiden kan worden. Het restafval zetten we -tijdens verbranding- om in energie en daarmee wordt het hoogwaardig hergebruikt.

  Wij adviseren zoveel mogelijk afval aan de bron te scheiden en een container voor papier/karton erbij te huren en hierdoor frequentie voor restafval te verlagen. Goed voor het milieu én goed voor je portemonnee.

 • Wat bedoelt MKB-afval met papier/karton afval en wat doen jullie hiermee?

  Wij adviseren om papier/karton in een aparte container aan te bieden. Hierdoor heb je minder restafval en levert je een besparing op. Papier/karton is bij uitstek geschikt voor recycling. Wist je dat dat nieuw papier voor 75% uit oud papier/karton wordt gemaakt?

 • Wat bedoelt MKB-afval met organisch afval en wat doen jullie hiermee?

  Organisch afval is te vergelijken met GFT afval uit huishoudens. Organisch afval kan goed verwerkt worden, het krijgt bijvoorbeeld een tweede leven in de vorm van compost.

 • Wat bedoelt MKB-afval met glas afval en wat doen jullie hiermee?

  Met glas afval bedoelen wij hol glas oftewel flessen en potten. Geen vlakglas. Als een van de weinige afvalsoorten kan glas volledig worden herwonnen en oneindig worden gebruikt als grondstof voor nieuw glas zonder kwaliteitsverlies.

 • Wat bedoelt MKB-afval met archiefvernietiging

  In samenwerking met Reisswolf (r) worden al je vertrouwelijke gegevens in een 100% gesloten circuit vernietigd. Ga voor alles wat je hierover wilt weten naar shop.reisswolf.nl

 • Klopt het dat alle bedragen worden getoond excl 21% BTW?

  Dat klopt! Als bedrijf zijnde kan je de BTW verrekenen, vandaar.

 • Hoe laat moet ik mijn rolcontainer langs de weg zetten?

  Wij verzoeken je de rolcontainer altijd voor 7:00 uur aan te bieden. Het kan namelijk zijn dat wij –om verschillende redenen- niet op vaste tijden komen inzamelen.

  TIP: Download je afvalkalender via mijn MKB-afval en hang deze op een zichtbare plek!       

 • Hoe plaats ik mijn afval het beste in de rolcontainer

  Wij raden aan om het afval in 60liter vuilniszakken aan te bieden. Dit heeft als voordeel dat de container niet vies wordt en het afval er altijd weer netjes uit kan tijdens het legen van de container.

Abonnementen

 • Ik heb al een afvalinzamelaar. Kan ik overstappen naar MKB-afval?

  Neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je met overstappen zodat je dit niet zelf hoeft te doen.

 • Welke abonnementenvormen bieden jullie aan?

  Wij hebben één overzichtelijke abonnementsvorm met een looptijd van een maand en wordt telkens voor dezelfde periode verlengd. Bij MKB-afval is een abonnement maandelijks opzegbaar.

  Kies je voor een langere (3, 2 of 1 jaar) dan krijg je resp. 12, 10 of 5% korting. De opzegtermijn is dan een maand voor einde looptijd. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

 • PAS OP!

  Heb je een aanbieding ontvangen van een andere afvalinzamelaar neem dan voordat u uw handtekening zet contact op met onze klantenservice. Er zijn namelijk afvalinzamelaars werken met langdurige contracten (soms van 7 jaar!) of proberen je over te halen met hoge én zeer tijdelijke kortingen. 

 • Hoe kan ik mijn facturen inzien?

  Facturen kan je terugvinden -nadat je bent ingelogd- op "mijn MKB-afval". Openstaande facturen graag binnen 30 dagen betalen met iDEAL (gratis) of Paypal. Zodra wij een nieuwe factuur hebben klaargezet in je persoonlijke account "mijn MKB-afval" ontvang je van ons een e-mail met onderwerp "er staat een nieuwe factuur voor je klaar". 

 • Moet ik bij een MKB organisatie aangesloten zijn?

  Nee, alle bedrijven, verenigingen, scholen, tehuizen etc etc.

  Kortom: alle organisaties waar (structureel) afval vrij komt zijn van harte welkom.

 • Komen er -muv van 21% BTW- nog toeslagen bij op de getoonde tarieven?

  Nee, de tarieven die op onze website staan is inclusief alle toeslagen zoals milieutoeslag, brandstoftoeslag e.d. Geen onverwachte 'verrassingen' achteraf

 • Wat is bij MKB-afval de opzegtermijn?

  Je kan bij MKB-afval per maand uw abonnement opzeggen, tenzij je hebt gekozen voor een abonnement van één jaar met 5% korting, twee jarig met 10% korting of drie jarig abonnement met 12% korting. Dan dien je minimaal één maand voordat de looptijd is verstreken op te zeggen. Zonder opzegging word je abonnement met dezelfde looptijd (EN met dezelfde korting :-) ) stilzwijgend verlengd. 

 • Hoe voorkom ik een aanslag / heffing bedrijfsreinigingsrecht van de gemeente?

  Als MKB-er of ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van je bedrijfsafval. Indien je dit niet laat doen door een erkende afval inzamelaar ontvang je een aanslag / heffing bedrijfsreinigingsrecht van je gemeente. Uit ervaring weten wij dat een abonnement afsluiten bij MKB-afval een behoorlijke besparing oplevert. 

  Onze klantenservice weet je hierover alles te vertellen

   

Overige containers

 • Leveren jullie ook perscontainers?

  MKB-afval levert zelf geen perscontainers. Wel kunnen wij je verder helpen door je in contact brengen met een partnerbedrijf bij jou in de buurt.

 • Leveren jullie ook (bouw)containers zonder abonnement?

  MKB-afval verhuurt zelf geen (bouw)containers. Hiervoor kunt u het beste naar ons zusterbedrijf www.afval.nl gaan.

 • Hebben jullie een mogelijkheid tot het afvoeren van folie / plastic?

  Ja dit is mogelijk middels PMD-bedrijfsafval rolcontainers, wij kunnen dit in bijna geheel Nederland voor je regelen. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met onze klantenservice

Archiefvernietiging

 • Ik wil mijn vertrouwelijk informatie laten vernietigen

  In samenwerking met Reisswolf (r) worden je vertrouwelijke gegevens in een 100% gesloten circuit vernietigd. 

  Ga naar shop.reisswolf.nl voor alles wat je wilt weten over vernietiging of opslag.

 • Ontvang ik een bewijs van vernietiging informatie?

  Ja, je ontvangt een certificaat waarmee je kunt aantonen dat de vertrouwelijke informatie volgens de strengste normen zijn vernietigd.

 • Ik wil in één keer een heel archief opruimen en heb een container nodig (zonder abonnement).

  Ja, dat is mogelijk. Ga naar shop.reisswolf.nl en zie wat de mogelijkheden zijn. 

Aangepaste inzameltijden rondom officiële feestdagen

 • Wordt er op officiële feestdagen ingezameld?

  Op de officiële feestdagen zal er geen inzameling plaats vinden maar zal er een alternatief worden geboden door onze planning.

Bedrijfsreinigingsrecht

 • Wat is bedrijfsreinigingsrecht?

  Bedrijfsreinigingsrecht wordt betaald voor het ophalen en verwerken van bedrijfsafval. Bedrijven zonder contract met een erkende afvalinzamelaar betalen deze heffing. Omdat deze heffing kan oplopen tot in de honderden euro's, bent u voordeliger uit met een abonnement bij MKB-afval. 

  Bedrijven zonder contract met een erkend afvalinzamelaar, betalen afvalstoffenheffing / bedrijfsreinigingsrecht.

  Bedrijfsreinigingsrecht wordt betaald voor het ophalen en verwerken van bedrijfsafval. Bedrijfsreinigingsrecht is een gemeentelijke heffing waarvoor u jaarlijks een aanslag ontvangt.  U krijgt per adres waar afval wordt aangeboden een aanslag Bedrijfsreinigingsrecht.

  De hoogte van de aanslag is niet gebaseerd op de hoeveelheid aangeboden afval, maar op de oppervlakte van uw bedrijfspand en de branche.

  De tarieven voor Bedrijfsreinigingsrecht zijn afhankelijk van de bedrijfscategorie (A, B, of C) en de oppervlakte van het bedrijf in m². De Standaard Bedrijfsindeling 2008-code. De Kamer van Koophandel bepaalt in welke categorie uw bedrijf valt.

Overige vragen of klachten

 • Vraag of klacht?

  Wij doen ons uiterste best om onze diensten zo eenvoudig en transparant mogelijk aan te bieden en de afvalinzameling zo goed mogelijk uit te voeren. Heb je –desondanks- een vraag, opmerking, suggestie of klacht zijn wij tijdens kantooruren telefonisch, per chat of whatsapp te bereiken. Uiteraard is het ook mogelijk om een mail te sturen naar info@mkb-afval.nl. Wij zullen uiterlijk binnen 2 werkdagen een inhoudelijke reactie geven. 

Papier en karton container

 • Ik heb veel papier/karton en wil ik niet bij mijn restafval gooien

  Dat juichen wij toe. Je gaat je afval scheiden en dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee. 

  Bij MKB-afval zie je direct alle mogelijkheden voor het bestellen van een rolcontainer papier / karton. Wachten op offertes is dus niet meer nodig. Kom je er niet helemaal uit en je kan wat hulp gebruiken neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

 • Wanneer wordt mijn papier en karton container geleegd?

  Je bepaalt zelf hoe vaak de container voor papier / karton moet worden geleegd. Dat kan al vanaf 1x in de 4 weken tot 1x per week. Wanneer je een rolcontainer voor papier / karton heeft besteld, ontvang je van ons een afvalkalender. Deze is ook terug te vinden in je MKB-afval account. Een keer extra legen? Geen probleem. Dit regel je ook via je account, of je neemt gewoon contact op met onze klantenservice.

  Papier / karton wordt opgehaald in een aparte route. Het kan dus zijn dat dit op een andere dag of tijdstip wordt opgehaald dan je restafval. 

Afvalsoorten

 • Wat mag er in een restafval rolcontainer?

  In onze restafval rolcontainer mag al het afval wat je over houdt na het scheiden van o.a. paper/karton en of glas en of PMD bedrijfsafval en of organisch afval

 • Wat mag er in een papier en karton rolcontainer?

  Hoewel de naam al eigenlijk genoeg zegt, sommen we het hier nog even voor je op:

  • Alle soorten papier
  • Dagbladen/tijdschriften
  • Reclamedrukwerk
  • Boeken
  • Omslagen
  • Papieren zakken
  • Fotokopieerpapier
  • Dossiers
  • Overige verpakkingen die uit papier en karton bestaan
 • Wat mag er in een rolcontainer voor glas?

  In onze rolcontainers voor glas mag je de volgende glassoorten gooien

  • Schone glazen flessen in alle kleuren en vormen
  • Schone glazen potten in alle kleuren en vormen
  • Verpakkingsglas in alle mogelijke kleurverhoudingen

   

Kunnen wij je helpen?

Naar onze klantenservice