Vergelijk onze tarieven

Tarief vergelijken
Jij bepaalt wat je betaalt. Vergelijk nu je huidige tarief en stap gelijk over! Tarief vergelijken
MKB-afval
MKB-afval.nl voordeliger dan gemeente Amsterdam

MKB-afval.nl voordeliger dan gemeente Amsterdam

Als (startende) ondernemer krijg je te maken met 'Bedrijfsreinigingsrecht'. In Amsterdam wordt jaarlijks door de gemeente reinigingsrecht in rekening gebracht voor bedrijven die wekelijks minder dan 9 vuilniszakken aan bedrijfsafval hebben. De kosten hiervoor bedragen in Amsterdam € 888 (tarief 2022) per jaar.

Wees geen dief van je portemonnee

De gemeente Amsterdam adviseert kleine ondernemers om op deze manier om te gaan met het bedrijfsafval. Als een kleine ondernemer ben je al gauw honderden euro's voordeliger uit als dat je jouw afval door MKB-afval laat inzamelen. Heb jij niet veel afval (minder dan 9 vuilniszakken per week) dan ben je bij MKB-afval slechts € 197,- per jaar kwijt. Bovendien is het mogelijk om bij ons een abonnement af te sluiten met korting. Pas op! er wordt in Amsterdam gehandhaafd met andere woorden: er is controle en boetes worden uitgedeeld.

Pilot van 5 jaar in gebied 9 straatjes

Bedrijven in het 9 straatjes gebied kunnen contact opnemen met de gemeente Amsterdam voor het ophalen van bedrijfsafval. Een abonnement afsluiten met een commerciële inzamelaar is in dit gebied niet mogelijk.

Tarieven bekijken

Jij bepaalt


Wat je betaalt

Jij beslist


hoe vaak we 'm legen

Vandaag besteld


Morgen op de stoep

Wil je geen bedrijfsreinigingsrecht betalen?

Reinigingsrecht in Amsterdam kost je al snel jaarlijks € 800,-. Met een contract bij MKB-afval.nl, ben je voor € 174,- per jaar al klaar. Wanneer je deze gemeentebelasting van Amsterdam ontvangt, kun je bezwaar aantekenen omdat je jouw afval in Amsterdam al laat inzamelen door MKB-afval. Daardoor vervalt de jaarlijkse belasting voor reinigingsrecht. Tevens zijn wij VIHB geregistreerd. Dat betekent dat wij vervoerder van afval zijn (V), inzamelaar van afval (I), handelaar in afval (H) en bemiddelaar in afval (B). De Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO) houdt een lijst bij van bedrijven die VIHB geregistreerd staan. MKB-afval.nl staat hier dus ook op.

Bekijk onze tarieven

Afval scheiden in Amsterdam

MKB-afval levert rolcontainers voor diverse soorten afval in Amsterdam. Zo kun je bij ons terecht voor containers voor oud papier en karton, glas en restafval.

 

Afvalwijzer Amsterdam

In de gemeente Amsterdam verschillen de regels omtrent afval per stadsdeel. Ben je benieuwd naar de regels omtrent afval en vuilnis bij jou in de buurt? Om hier alles over te weten te komen, kun je de afvalwijzer Amsterdam inschakelen. Per stadsdeel kun je hier precies vinden wanneer welk soort afval zal worden opgehaald. 

Zo wordt in een aantal stadsdelen het grof vuil bijvoorbeeld op maandagochtend opgehaald en kun je voor glas, papier, textiel, plastic en restafval naar een van de ondergrondse containers bij jou in de buurt.

 

Grof afval Amsterdam

Ben je op zoek naar een bouwcontainer voor grof afval in Amsterdam? Via Afval.nl kun je gemakkelijk en snel een grote container huren in Amsterdam. Doorgaans worden de bouwcontainers de volgende dag al geleverd.

Wat vinden klanten van ons?

8.7 Op basis van 1560 reacties

Erg slecht

BGverhuur

alles werkt prima

Snellen Autorestauratie & Schadeherstel

Kunnen wij je helpen?

Naar onze klantenservice