Vergelijk onze tarieven

Tarief vergelijken
Jij bepaalt wat je betaalt. Vergelijk nu je huidige tarief en stap gelijk over! Tarief vergelijken
MKB-afval
Bedrijfsreinigingsrecht - Alles wat je moet weten
{ else

Bedrijfsreinigingsrecht - Alles wat je moet weten

}

Bedrijfsreinigingsrecht

Wat is bedrijfsreinigingsrecht?

Bedrijfsreinigingsrecht is een gemeentelijke heffing waar je jaarlijks als bedrijf een belastingaanslag voor ontvangt. Deze heffing moet je betalen voor het ophalen en verwerken van bedrijfsafval. Je krijgt als bedrijf een aanslag Bedrijfsreinigingsrecht per adres waar afval wordt aangeboden. De hoogte van deze aanslag is niet gebaseerd op de hoeveelheid aangeboden afval, maar op de oppervlakte van je bedrijfspand en de branche.

Hoe worden de tarieven bepaald?

De tarieven voor Bedrijfsreinigingsrecht zijn afhankelijk van de bedrijfscategorie (A, B, of C) en de oppervlakte van het bedrijf in m² volgens de Standaard Bedrijfsindeling 2008-code. De Kamer van Koophandel (KvK) bepaalt in welke categorie jouw bedrijf valt.

Gemeentebestuur verstrekte diensten

Bedrijfsreinigingsrecht is een voorbeeld van een gemeentelijke heffing, die wordt geheven om de kosten voor het ophalen en verwerken van afval te dekken. Denk aan kosten voor het inzetten van personeel en voertuigen, transportkosten en milieukosten. Deze heffing wordt opgelegd aan ieder bedrijf dat afval produceert. Bedrijven kunnen de kosten van Bedrijfsreinigingsrecht vermijden door gebruik te maken van een erkend afvalinzamelaar.

Betaal geen heffingen met MKB-afval

Wil je met je bedrijfsafval geld en gedoe besparen? Word dan klant van MKB-afval.nl! Wij zijn immers een erkende afvalinzamelaar en hierdoor kun je een hoop geld besparen. Als een bedrijf zijn afval laat ophalen door een erkende inzamelaar, vervallen namelijk de afvalstoffenheffingen. Die heffingen gelden namelijk alleen als het bedrijfsafval door de gemeente wordt ingezameld. Maak je gebruik van containers van MKB-afval.nl? Dan hoef je dit dus niet meer te betalen.
Direct een rolcontainer huren

Kunnen wij je helpen?

Naar onze klantenservice