Vergelijk onze tarieven

Tarief vergelijken
Jij bepaalt wat je betaalt. Vergelijk nu je huidige tarief en stap gelijk over! Tarief vergelijken
MKB-afval
Bedrijfsreinigingsrecht

Bedrijfsreinigingsrecht

Bedrijfsreinigingsrecht is een gemeentelijke heffing waar u jaarlijks als bedrijf een belasting aanslag voor ontvangt. Deze heffing moet u betalen voor het ophalen en verwerken van bedrijfsafval. U krijgt als bedrijf een aanslag Bedrijfsreinigingsrecht per adres waar afval wordt aangeboden. De hoogte van deze aanslag is niet gebaseerd op de hoeveelheid aangeboden afval, maar op de oppervlakte van uw bedrijfspand en de branche.

De tarieven voor Bedrijfsreinigingsrecht zijn afhankelijk van de bedrijfscategorie (A, B, of C) en de oppervlakte van het bedrijf in m² volgens de Standaard Bedrijfsindeling 2008-code. De Kamer van Koophandel (KvK) bepaalt in welke categorie uw bedrijf valt.

Wilt u met uw bedrijfsafval geld en gedoe besparen? Word dan klant van MKB-afval.nl! Wij zijn immers een erkende afvalinzamelaar en hierdoor kunt u een hoop geld besparen. Als een bedrijf zijn afval laat ophalen door een erkende inzamelaar, vervallen namelijk de afvalstoffenheffingen. Die heffingen gelden per slot van rekening alleen als het bedrijfsafval door de gemeente wordt ingezameld. Indien u gebruik maakt van een erkende inzamelaar zoals MKB-afval.nl hoeft dit dus niet meer te betalen. 

Direct een rolcontainer huren

Kunnen wij je helpen?

Naar onze klantenservice